The store will not work correctly when cookies are disabled.
SPLETNI PIŠKOTKI
Spletna trgovina uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. S klikom na gumb "Dovoli piškotke" ali katero koli drugo povezavo zunaj tega sporočila, sprejmete uporabo piškotkov in uporabo podatkov o vaših spletnih navadah za namene prikazovanja ciljanega oglaševanja na družabnih omrežjih in drugih straneh. Ciljano oglaševanje lahko kadarkoli izklopite v Nastavitvah zasebnosti.
Servirna mizica PANAREA je zmagovalka nagrade ArchiproductDesign Award 2022 v kategoriji trajnosti – je v celoti izdelana iz sijajne glazirane keramike s tehniko, imenovano litje. Uporabljena je bela zemlja, pomešana s 30 % šamota, ki poveča odpornost v velikih kosih. Šamot, je pridobljen z recikliranjem že žganih keramičnih kosov, ki zaradi različnih razlogov (kot so npr. druge izbire, nenamerno lomljenje kosov, zlom med žganjem) bi povzročilo odpadke, ki bi jih bilo treba zavreči. Poleg tega se kos suši samo s sončno svetlobo ali z uporabo toplote, razpršene med fazami žganja, s čimer se zmanjša poraba električne energije ali plina. Za procese topila se ne uporabljajo, ampak se vse prenaša z vodo, slednja je zaradi čistilne naprave del proizvodnih procesov.
Stranska servirna mizica Panarea je v celoti izdelana iz sijoče glazirane keramike. Tehnika oblikovanja tega elementa je litje. Ta način izdelave je sestavljen iz vlivanja lističa v mavčni kalup, ki z vpijanjem vode omogoča ustvarjanje debelin gline. Ko je kos končan, se pričakuje, da se popolnoma posuši. Ko se posuši, se kos skuha pri več kot 1000 °C, pri čemer nastane tako imenovani "piškotek". Na tej točki lahko biskvit premažemo z airbrushom v razpoložljivih barvah in nadaljujemo z drugo peko na cca 980 °C. Če je glazura primerna, je kos pripravljen. Zasnova ulivanja izhaja iz kretnje, ki se izvaja pri polnjenju glinenega kalupa. Slip je glina v tekočem stanju. Podstavek dvignjen od tal iz HPL.