ALANG ALANG - posušena močvirska trava v roli 600-1000 x 4500 mm

AFRIŠKI STIL - ALANG ALANG

Alang-alang se pogosto uporablja za izdelavo senčnikov in kritin za obstoječe objekte. Gre za vrsto trave, ki jo najdemo v jugovzhodni Aziji, zlasti na Baliju, in je znana po svoji vzdržljivosti in odpornosti proti vremenskim vplivom. Alang-alang se uporablja tudi za izdelavo drugih izdelkov, kot so pohištvo, preproge in stenske obloge. V nekaterih kulturah se uporablja tudi za zdravilne namene.

Kritina iz posušene močvirske trave, na voljo v zvitkih ali ploščicah, idealna za izdelavo senčnikov in kritin že obstoječih objektov. Enostaven za namestitev, ohranja osnovno okolje hladno kot afriški trst.

Rola 450×60-100 cm (Naravna posušeena trava, vezana na vrv)

46,00 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
Gio: P100

ALANG ALANG - posušena močvirska trava v roli 600-1000 x 4500 mm

Kritine iz naravnega Alang Alanga oziroma posušene močvirske trave, na voljo tudi v zvitkih vezana na vrv, idealna za pokrivanje senčnikov ali že obstoječih struktur.

Alang-alang (Imperata cylindrica) je rastlina, ki se pogosto uporablja v tradicionalni medicini jugovzhodne Azije, predvsem na Filipinih, v Indoneziji in na Tajskem. Njeni deli, kot so korenine, listi in steblo, imajo zdravilne lastnosti in se uporabljajo za zdravljenje različnih težav.

Najbolj znana uporaba alang-alanga je kot pomirjevalo in sprostitveno sredstvo, saj lahko pomaga zmanjšati stres in tesnobo ter izboljšati spanec. Poleg tega se uporablja tudi za lajšanje bolečin, zdravljenje vnetij in ran, zniževanje krvnega tlaka ter za izboljšanje prebave.

Poleg uporabe v tradicionalni medicini, se alang-alang uporablja tudi kot dekorativna rastlina in za proizvodnjo papirja

Rola dimenzij: 450×60/100 cm (približne mere ker je naravni material)

 Alang Alang posušena močvirska trava Alang Alang posušena močvirska trava

Alang Alang posušena močvirska trava

 

Katalog Afriški stil

Katalog


Afriški stil