Profesionalni plinski žar Fry Top 250

Ta žar je odlična izbira za tiste, ki želijo uživati v pripravi okusnih jedi na prostem, bodisi doma ali v restavracijskem okolju. Fry Top 250 vam omogoča, da eksperimentirate s kuhanjem in uživate v različnih okusih, ki jih ponuja zunanje kuhanje.

3 MODELA

  • Fry Top 250 "Zippy" SILVER z 1 gorilnikom 5 Kw v 2 načinih z rešetko za držalo posode in ploščo iz nerjavečega jekla mm. 250 x 450 (s stojalom) z 2 pladnjema za zbiranje jedilne maščobe, vgrajen pokrov
  • Fry Top 250 "Zippy" SILVER z 1 gorilnikom 5 Kw samo v 2 načinih z žarom za držalo posode z 2 pladnjema za zbiranje maščobe za kuhanje, vgrajen pokrov
    Mere mm. 330 x 550 x 140 v
  • Infrardeča Cvrtna plošča 250 z n 1 gorilnikom 4 Kw toplotne moči, s piezoelektričnim baterijskim vžigom, s št. 1 paličasto rešetko, z 2 pladnjema za zbiranje jedilne maščobe, z vgrajenim pokrovom.
453,00 €
Razpoložljivost: Na zalogi
Rok dostave:
15-30 dni
SKU
Pianetagrill: Fry Top 250
 
 
 

Profesionalni plinski žar Fry Top 250

Fry Top 250 je kompakten in vsestranski BBQ (žar) za postavitev na mizo. Ima en gorilnik in po naročilu vključuje ploščo iz nerjavečega jekla.

Profesionalni plinski žar Fry Top 250 je vsestranski žar, ki združuje kompaktnost, zmogljivost in vsestranskost za pripravo okusnih jedi na prostem. Ta žar je zasnovan in izdelan s poudarkom na varnosti in kakovosti, saj uporablja visokokakovostne materiale, vključno z nerjavečim jeklom. Fry Top 250 ima en gorilnik z dvema načinoma delovanja, kar omogoča prilagajanje moči glede na potrebe. Vključuje tudi odstranljive posodice za zbiranje maščobe, kar olajša vzdrževanje in čiščenje. Ta žar je prilagodljiv, saj lahko uporabite različne kuhinjske površine, vključno s ploščo iz nerjavečega jekla za pripravo različnih jedi. Izbirate lahko med različnimi načini kuhanja, vključno s funkcijo BBQ za žar na plošči Teppanyaki ali litoželezni plošči ter funkcijo kuhalne plošče za uporabo loncev. Poleg tega je Fry Top 250 na voljo v različnih konfiguracijah, vključno z mrežo za lonec in nosilcem za lonec ter opcijo infrardečega ogrevanja.

Značilnosti Fry Top Zippy z dvojno uporabo:

  • Oblikovan in izdelan v skladu s trenutnimi varnostnimi standardi z uporabo vrhunskih materialov, kot je nerjaveče jeklo.
  • Piezoelektričen vžig na baterijo.
  • 2 načina gorilnika (notranji + zunanji rob) s 0,2 - 5 kW močjo.
  • 2 vgrajena odstranljiva posodica za zbiranje maščobe iz nerjavečega jekla.
  • Vgrajen pokrov.
  • Material: nerjaveče jeklo.
  • Piezoelektričen vžig na baterijo.
  • Varnostni sistem na plin, zagotovljen s termoparom.
  • 2 izvlečni stranski posodici iz nerjavečega jekla za zbiranje maščobe med peko.
  • Vgrajen pokrov.
  • Gorilnik z 2 načini delovanja, notranji krog in zunanji krog: 0,2 kW - 5 kW.
  • Funkcija BBQ: z nosilcem iz nerjavečega jekla, ploščo Teppanyaki iz nerjavečega jekla ali litoželezno ploščo. Kuhinjska površina 250x450 mm.
  • Funkcija kuhalne plošče: z nosilcem za lonec in gorilnikom v načinu Dual.
  • Opcijsko: plošča iz nerjavečega jekla dimenzij 250×450 mm.

BBQ lahko deluje tako na plin LPG kot tudi na zemeljski plin (metan), kar je treba specificirati ob naročilu.

Model Fry Top 250 z mrežo za lonec, ploščo iz nerjavečega jekla in nosilcem za lonec, infrardeče. 

Kategorija BBQ na plin, za postavitev na mizo. Material: nerjaveče jeklo.

Na voljo je z nosilcem za lonec in/ali ploščo iz nerjavečega jekla. Tudi različica z infrardečim ogrevanjem je na voljo.

Prosimo, upoštevajte, da se pri naročilu lahko odločite za plin LPG ali zemeljski plin (metan) glede na vaše želje.

Opcija:

Fiksna omarica iz nerjavečega jekla za Fry Top 250 s prostorom za plinsko jeklenko
Mere: 330 x 501 x 980 mm

Barve:

  • 30.00 - MATT ČRNA
  • 30.10 - ANTRACIT
  • 30.20 - BELA
  • 30.30 - SIVA BEŽ
  • 30.40 - BORDO RDEČA

Profesionalni plinski žar Fry Top 250

Profesionalni plinski žar Fry Top 250

Profesionalni plinski žar Fry Top 250

PREDNOSTI NAŠIH PROFESIONALNIH ŽAROV
• Popoln za zdravo in dietno prehrano v skladu z mediteransko prehrano, brez dodanih maščob.
• Enostavno vzdrževanje in čiščenje žara zahvaljujoč notranjemu odtočnemu žlebu za shranjevanje kuhalnih podstavkov s snemljivim predalom.
• Razpoložljivost rezervnih delov in hitra dobava.
• Odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo.
• Žari zasnovani in izdelani v Italiji, z italijanskimi surovinami prve kvalitete, z modernim in elegantnim dizajnom.
• Izdelki izdelani izključno iz nerjavečega jekla AISI 304/430 (na zahtevo tudi 316), certificirani za stik z živili, zaradi svoje edinstvene higienske posebnosti, niso korozivni in imajo dolgo življenjsko dobo.
• Deluje tako z LPG kot z metanom.
• Debelina materialov je nadpovprečna od 1mm do 3mm. Plošče so od 6 do 8 mm.
• Cevni gorilniki 2/3/4/5 so profesionalni iz aluminiziranega jekla za močno in učinkovito delovanje. Opremljeni so s po 4kw moči.
• Zgorevalna komora je v celoti iz nerjavečega jekla, z večno življenjsko dobo v primerjavi s pločevinastimi, nizko kakovostnimi in obrabljivimi.
• Varnost zagotavljajo termoelementi, ventili, ki preprečujejo uhajanje plina pri nenamernem vklopu in izklopu. Vžig plina poteka preko piezoelektrične baterije.
• Smo številka 1 pri prilagajanju žarov zahvaljujoč njihovi vsestranskosti; od izbire barve do sestave kuhalne plošče z izbiro med palično rešetko iz nerjavečega jekla, V odtočno rešetko iz nerjavečega jekla, ploščo Teppanyaki iz nerjavečega jekla, milnim kamnom iz Valtelline, do velike količine dopolnilnih dodatkov.
• Trdnost strukture vozička, opremljenega s 4 kolesi, od katerih sta 2 vrtljivi z zavorami za lažji transport.
• Možnost izbire med 3 različnimi inovativnimi načini kuhanja glede na vaše potrebe: hitro in neposredno kuhanje, posredno in široko kuhanje ter kuhanje z infrardečim sevanjem (nabodalo).
• Obojestranski štedilnik z 2 kuhalnikoma, najmanjša moč 0,2kw, največja moč 5kw, če se uporablja v dvojnem načinu.
• Pokrovi opremljeni s kontrolnimi termometri za način pečenja v pečici.

KUHANJE S PLOŠČO TEPPANAYAKI IZ NERJAVEČEGA JEKLA

S tem načinom ogenj s prevodnostjo segreje ploščo iz nerjavečega jekla (debeline 6 mm) in nato neposredno hrano, pri čemer hitro doseže idealno temperaturo kuhanja (230°/250° v samo 7 minutah), ki se enakomerno porazdeli po površini.
• Hitro segrevanje zahvaljujoč širokopasovnim gorilnikom.
• Lahkotno in zdravo kuhanje: kuhanje neposredno na krožniku brez dodajanja olj ali maščob, ohranja nespremenjene hranilne lastnosti in okuse hrane.
• Higiena: jeklena plošča ne rjavi.
• Enostavno čiščenje: plošča ima luknjice v višini enega notranjega žleba, v katere odtekajo jedilne maščobe.
• Prihranki: toplota plamena se ne razprši, kar zmanjša porabo plina.
Če želite preveriti, ali je plošča pripravljena za uporabo, jo prelijte s kapljicami vode: če te razpadejo na mikro delce in tečejo po plošči, pomeni, da je dosežena idealna temperatura, če namesto tega kapljice takoj izhlapijo, počakajte nekaj minut.
Teppanyaki ploščo očistite tako, da jo preprosto segrejete in sperete z vodo in kisom, morebitne luske se odstranijo s strgalom.

KUHANJE Z MILNIM KAMNOM (MILNIKOM)

• Obdelovalnost in odpornost na vročino: postopoma se segreje, kar omogoča enakomerno kuhanje, ohranjanje konstantne temperature različnih vrst hrane, od mesa do rib, od zelenjave do pice in kruha. Temperatura se prenaša počasi, zato je hrano mogoče kuhati brez dodajanja kakršnih koli začimb, kot sta olje in maslo (dietna kuhinja). Milni kamen je zelo vsestranski in primeren za izpostavljanje različnim virom toplote in za kuhanje različnih vrst hrane. Plošče, na primer, lahko uporabite neposredno na žerjavici žara ali na kaminu, kar vam omogoča kuhanje katere koli vrste mesa, od florentinskega  mesa do piščančjih prsi, pa tudi rib, kot so mečarice ali losos, in vse vrste zelenjave.
• Poroznost milnice omogoča postopno in enakomerno oddajanje toplote po celotni površini. Zato je kot nalašč za peko zrezkov na žaru, cele hobotnice in rezin mečarice, kirnje in tune ter katere koli druge hrane.
Debelina mora biti vsaj 2 cm, opremljena s kovinskim okvirjem z ročaji za izboljšanje njegove praktičnosti in stabilnosti. Druga fantastična ideja, kot nalašč za aperitive ali predjedi, je kuhanje polentnih krutonov ali celo domačega kruha za pripravo brusket neposredno na milnici.
Lahko se uporablja tudi za pripravo okusne pice (kamen postavite v notranjost žara po možnosti na sredino npr. pri žaru 75 cm kuhalne plošče priporočamo 50 cm kamen. Prostor ob straneh omogoča kroženje vročega zraka ko je pokrov zaprt, segrejte temperaturo na 250/300 °C in pico lahko spečete v samo 3 minutah).

KUHANJE NA RAŽNJU

Kuhanje na ražnju je morda eden najstarejših načinov kuhanja, zagotovo pa med najbolj okusnimi in zdravimi. Toplota se prenaša z obsevanjem (brez neposrednega stika z virom) od infrardečega gorilnika, nameščenega v pokrovu, do mesa, nadevanega v nabodalo, ki se počasi vrti.
Na nabodalu se meso peče v suhem okolju, v nasprotju s pečico, kjer je nabiranje pare neizogibno, se maščoba v hrani topi in suši, zato je potrebno meso občasno navlažiti in pomazati, da preprečimo zaradi pretiranega sušenja. Nabodala so idealna za peko mesa, nabodal iz mešanega mesa, ptic in piščancev.
Peko na nabodala lahko uporabite tudi za nekatere dobrote, kot so kapitone in školjke z usnjatim mesom (sipe, hobotnice in lignji). Postopek za pridobitev optimalne jedi je sestavljen iz postavitve mesa blizu vira toplote pri visoki temperaturi; ko se meso obarva, začnite zniževati temperaturo in počasi nadaljujte s pripravo.
Kot smo že omenili, je treba meso občasno namastiti, da se ne izsuši. Vendar je treba paziti, da ga ne zmočimo preveč, sicer se lahko razkuha in izgubi okus.

KUHANJE NA ŽARU

Ogenj ogreva mrežo iz nerjavečega jekla neposredno prek razpršilnika toplote v obliki obrnjenega V-ja, kar poleg zagotavljanja enakomerne porazdelitve toplote in aromatiziranja ščiti gorilnike pred maščobami, ki se nabirajo v odstranljivi predali.

S tem žarom lahko kuhamo na dva različna načina:

• Z uporabo tradicionalnega neposrednega kuhanja, hrano položimo neposredno nad vir toplote (običajno za vse jedi, ki ne zahtevajo več kot 20/30 minut kuhanja). • Z uporabo posrednega kuhanja, pri čemer se žar uporablja kot pečica.

Pred segrevanjem žara na 200°C z vklopom vseh gorilnikov. Ko dosežete želeno temperaturo, izklopite eno stran in tja postavite hrano, nato pa zaprite pokrov: na ta način boste dobili vroče zračne tokove z učinkom pečice.

Posredno kuhanje je idealno za pripravo zelo mastnih jedi (rebrca) ali velikih kosov mesa, ki zahtevajo več kot 20/25 minut kuhanja (celi piščanci ali purani, pečenka, cela riba).

Našli smo druge izdelke, ki vam bodo morda všeč!