Profesionalni plinski žar Fry Top 500

Predstavljamo vam BBQ za namestitev Fry Top 500 - vaš zvesti sopotnik pri ustvarjanju okusnih obrokov na prostem. Z dvema prilagodljivima gorilnikoma in izbiro različnih kuhalnih površin, vključno s kakovostno nerjavečo jekleno ploščo Teppanyaki, boste lahko prilagajali svoje kuhanje po svojih željah.

Ta profesionalni žar je zasnovan za enostavno vzdrževanje in čiščenje, kar vam bo prihranilo dragocen čas za uživanje v hrani in družbi. Ne glede na to, ali pripravljate klasične žar jedi ali eksperimentirate s kulinaričnimi mojstrovinami, bo Fry Top 500 izpolnil vaše pričakovanja.

In to ni vse - ta žar je prilagodljiv glede vrste uporabljenega plina, saj ga je mogoče uporabiti tako z GPL kot z metanom. Tako lahko izberete, katera možnost ustreza vašim potrebam.

Pripravite se na nepozabne kulinarične trenutke na prostem s Fry Top 500 BBQ, ki združuje profesionalno zmogljivost, prilagodljivost in enostavnost uporabe. Odkrijte vrhunsko doživetje kuhanja na žaru, ki bo osvojilo vaše brbončice in srca vaših gostov.

580,00 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
Pianetagrill: 1010-1016-T

Profesionalni plinski žar Fry Top 500

BBQ za namestitev Fry Top 500 je praktična in prilagodljiva možnost za pripravo jedi na žaru in drugih jedi na prostem. Tukaj so glavne značilnosti:

  • Prilagodljiv gorilnik in kuhalna površina: Fry Top 500 ima dva gorilnika in omogoča izbiro različnih možnosti kuhalne površine, vključno s tondinsko rešetko, rešetko z odtočnim kanalom v obliki črke V, 6 mm debelo ploščo Teppanyaki iz nerjavečega jekla in izvirno pietro ollare iz Valtelline. To prilagajanje omogoča prilagajanje kuhalne površine glede na specifične potrebe pri pripravi jedi.

  • Profesionalnost in vsestranskost: Ta žar je zasnovan za ponudbo profesionalnih zmogljivosti in vsestranskost pri pripravi hrane. Idealen je za žar, vendar ga je mogoče uporabiti tudi za druge tehnike kuhanja na prostem.

  • Enostavno čiščenje: Oblikovanje Fry Top 500 je zasnovano za enostavno in hitro čiščenje, kar olajša vzdrževanje žara v optimalnem stanju.

  • Združljivost z gorivom: Fry Top 500 je mogoče uporabljati tako z gorivom GPL kot z gorivom metanom (mestno plinovodno omrežje), odvisno od osebnih preferenc. Vrsto plina je treba navesti ob naročilu.

  • Velikost in pokrov: Žar je na voljo v dveh različnih konfiguracijah z različnimi dimenzijami in pokrovom. Dimenzije pokritega žara so: širina 550 mm, globina 650 mm (zaprt) - 700 mm (odprt), višina 360 mm (zaprt) - 550 mm (odprt), s kuhalno površino 500 x 450 mm. Dimenzije višine so: širina 550 mm, globina 650 mm (zaprt) - 780 mm (odprt), višina 360 mm (zaprt) - 635 mm (odprt), s kuhalno površino 500 x 450 mm.

Ta žar je odlična izbira za tiste, ki želijo prilagodljivo in profesionalno možnost za pripravo hrane na prostem, ki je enostaven za čiščenje in ustreza njihovim željam glede kuhalne površine in vrste uporabljenega plina.

  • Material: Nerjaveče jeklo
  • Vžig na piezoelektrično baterijo: Enostaven zagon žara s pritiskom na gumb
  • Varnostni sistem na plin, zagotovljen s termoparom: Zaščita pred morebitnimi nevarnostmi pri uporabi plina
  • 2 izvlečni stranski posodici iz nerjavečega jekla za zbiranje maščobe med peko: Poskrbita za enostavno vzdrževanje in čiščenje žara
  • Vgrajen pokrov: Omogoča regulacijo toplote in ohranjanje arome hrane
  • 2 načina gorilnika, notranji in zunanji krog: 0,2 kW - 5 kW: Prilagodljiva moč gorilnika za različne načine kuhanja
  • BBQ funkcija: Z vključenim nosilcem iz nerjavečega jekla lahko uporabljate ploščo Teppanyaki iz nerjavečega jekla ali pietro ollare. Kuhalna površina meri 250 x 450 mm.
  • Funkcija štedilnika: Vključuje grilco za lončke in gorilnik v načinu Dual za kuhanje na dveh načinih hkrati
  • Opcijsko: plošča iz nerjavečega jekla dimenzij 250×450 mm: Dodatna možnost za prilagoditev kuhalne površine
  • Na voljo z nosilcem za lonec in/ali ploščo iz nerjavečega jekla: Prilagodljive možnosti za različne vrste kuhanja
  • Infrardeča rešitev: Opcijska možnost za dodatno kuhanje z infrardečim ogrevanjem

Plinski žar Fry Top 250 je opremljen z natančno zasnovanimi značilnostmi in funkcijami, ki omogočajo enostavno uporabo in raznolike možnosti kuhanja na prostem. Izdelan iz kakovostnega nerjavečega jekla, ponuja vrhunsko zmogljivost in vzdržljivost za vaše kulinarične užitke na žaru.

4 RRAZLIČNI MODELI

1013-T (FRY TOP 500)

Fry Top 2 gorilnika 500 BASIC brez pokrova
Kuhalna plošča 500x450 mm
N. 2 gorilnika - vsak po 4 Kw
2 palični rešetki iz nerjavečega jekla mm. 250 x 500 x 8

1013-V (FRY TOP 500)

Fry Top 2 gorilnika 500 BASIC brez pokrova
Kuhalna plošča 500x450 mm
N. 2 gorilnika - vsak po 4 Kw
1 V-odtočna rešetka iz nerjavečega jekla mm. 500 x 450

1014 (FRY TOP 500 STONE)

Fry Top 2 gorilnika 500 STONE brez pokrova
Kuhalna plošča 500x450 mm
N. 2 gorilnika - vsak po 4 Kw
1 Milni kamen iz Valtelline mm. 500 x 450

1015 (FRY TOP 500 TEPPAN)

Fry Top 2 gorilnika 500 BASIC brez pokrova
Kuhalna plošča 500x450 mm
N. 2 gorilnika - vsak po 4 Kw
1 Teppanyaki plošča iz nerjavečega jekla mm. 500 x 450

Profesionalni žar Fry Top 500

Profesionalni žar Fry Top 500

PREDNOSTI NAŠIH PROFESIONALNIH ŽAROV
• Popoln za zdravo in dietno prehrano v skladu z mediteransko prehrano, brez dodanih maščob.
• Enostavno vzdrževanje in čiščenje žara zahvaljujoč notranjemu odtočnemu žlebu za shranjevanje kuhalnih podstavkov s snemljivim predalom.
• Razpoložljivost rezervnih delov in hitra dobava.
• Odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo.
• Žari zasnovani in izdelani v Italiji, z italijanskimi surovinami prve kvalitete, z modernim in elegantnim dizajnom.
• Izdelki izdelani izključno iz nerjavečega jekla AISI 304/430 (na zahtevo tudi 316), certificirani za stik z živili, zaradi svoje edinstvene higienske posebnosti, niso korozivni in imajo dolgo življenjsko dobo.
• Deluje tako z LPG kot z metanom.
• Debelina materialov je nadpovprečna od 1mm do 3mm. Plošče so od 6 do 8 mm.
• Cevni gorilniki 2/3/4/5 so profesionalni iz aluminiziranega jekla za močno in učinkovito delovanje. Opremljeni so s po 4kw moči.
• Zgorevalna komora je v celoti iz nerjavečega jekla, z večno življenjsko dobo v primerjavi s pločevinastimi, nizko kakovostnimi in obrabljivimi.
• Varnost zagotavljajo termoelementi, ventili, ki preprečujejo uhajanje plina pri nenamernem vklopu in izklopu. Vžig plina poteka preko piezoelektrične baterije.
• Smo številka 1 pri prilagajanju žarov zahvaljujoč njihovi vsestranskosti; od izbire barve do sestave kuhalne plošče z izbiro med palično rešetko iz nerjavečega jekla, V odtočno rešetko iz nerjavečega jekla, ploščo Teppanyaki iz nerjavečega jekla, milnim kamnom iz Valtelline, do velike količine dopolnilnih dodatkov.
• Trdnost strukture vozička, opremljenega s 4 kolesi, od katerih sta 2 vrtljivi z zavorami za lažji transport.
• Možnost izbire med 3 različnimi inovativnimi načini kuhanja glede na vaše potrebe: hitro in neposredno kuhanje, posredno in široko kuhanje ter kuhanje z infrardečim sevanjem (nabodalo).
• Obojestranski štedilnik z 2 kuhalnikoma, najmanjša moč 0,2kw, največja moč 5kw, če se uporablja v dvojnem načinu.
• Pokrovi opremljeni s kontrolnimi termometri za način pečenja v pečici.

KUHANJE S PLOŠČO TEPPANAYAKI IZ NERJAVEČEGA JEKLA

S tem načinom ogenj s prevodnostjo segreje ploščo iz nerjavečega jekla (debeline 6 mm) in nato neposredno hrano, pri čemer hitro doseže idealno temperaturo kuhanja (230°/250° v samo 7 minutah), ki se enakomerno porazdeli po površini.
• Hitro segrevanje zahvaljujoč širokopasovnim gorilnikom.
• Lahkotno in zdravo kuhanje: kuhanje neposredno na krožniku brez dodajanja olj ali maščob, ohranja nespremenjene hranilne lastnosti in okuse hrane.
• Higiena: jeklena plošča ne rjavi.
• Enostavno čiščenje: plošča ima luknjice v višini enega notranjega žleba, v katere odtekajo jedilne maščobe.
• Prihranki: toplota plamena se ne razprši, kar zmanjša porabo plina.
Če želite preveriti, ali je plošča pripravljena za uporabo, jo prelijte s kapljicami vode: če te razpadejo na mikro delce in tečejo po plošči, pomeni, da je dosežena idealna temperatura, če namesto tega kapljice takoj izhlapijo, počakajte nekaj minut.
Teppanyaki ploščo očistite tako, da jo preprosto segrejete in sperete z vodo in kisom, morebitne luske se odstranijo s strgalom.

KUHANJE Z MILNIM KAMNOM (MILNIKOM)

• Obdelovalnost in odpornost na vročino: postopoma se segreje, kar omogoča enakomerno kuhanje, ohranjanje konstantne temperature različnih vrst hrane, od mesa do rib, od zelenjave do pice in kruha. Temperatura se prenaša počasi, zato je hrano mogoče kuhati brez dodajanja kakršnih koli začimb, kot sta olje in maslo (dietna kuhinja). Milni kamen je zelo vsestranski in primeren za izpostavljanje različnim virom toplote in za kuhanje različnih vrst hrane. Plošče, na primer, lahko uporabite neposredno na žerjavici žara ali na kaminu, kar vam omogoča kuhanje katere koli vrste mesa, od florentinskega  mesa do piščančjih prsi, pa tudi rib, kot so mečarice ali losos, in vse vrste zelenjave.
• Poroznost milnice omogoča postopno in enakomerno oddajanje toplote po celotni površini. Zato je kot nalašč za peko zrezkov na žaru, cele hobotnice in rezin mečarice, kirnje in tune ter katere koli druge hrane.
Debelina mora biti vsaj 2 cm, opremljena s kovinskim okvirjem z ročaji za izboljšanje njegove praktičnosti in stabilnosti. Druga fantastična ideja, kot nalašč za aperitive ali predjedi, je kuhanje polentnih krutonov ali celo domačega kruha za pripravo brusket neposredno na milnici.
Lahko se uporablja tudi za pripravo okusne pice (kamen postavite v notranjost žara po možnosti na sredino npr. pri žaru 75 cm kuhalne plošče priporočamo 50 cm kamen. Prostor ob straneh omogoča kroženje vročega zraka ko je pokrov zaprt, segrejte temperaturo na 250/300 °C in pico lahko spečete v samo 3 minutah).

KUHANJE NA RAŽNJU

Kuhanje na ražnju je morda eden najstarejših načinov kuhanja, zagotovo pa med najbolj okusnimi in zdravimi. Toplota se prenaša z obsevanjem (brez neposrednega stika z virom) od infrardečega gorilnika, nameščenega v pokrovu, do mesa, nadevanega v nabodalo, ki se počasi vrti.
Na nabodalu se meso peče v suhem okolju, v nasprotju s pečico, kjer je nabiranje pare neizogibno, se maščoba v hrani topi in suši, zato je potrebno meso občasno navlažiti in pomazati, da preprečimo zaradi pretiranega sušenja. Nabodala so idealna za peko mesa, nabodal iz mešanega mesa, ptic in piščancev.
Peko na nabodala lahko uporabite tudi za nekatere dobrote, kot so kapitone in školjke z usnjatim mesom (sipe, hobotnice in lignji). Postopek za pridobitev optimalne jedi je sestavljen iz postavitve mesa blizu vira toplote pri visoki temperaturi; ko se meso obarva, začnite zniževati temperaturo in počasi nadaljujte s pripravo.
Kot smo že omenili, je treba meso občasno namastiti, da se ne izsuši. Vendar je treba paziti, da ga ne zmočimo preveč, sicer se lahko razkuha in izgubi okus.

KUHANJE NA ŽARU

Ogenj ogreva mrežo iz nerjavečega jekla neposredno prek razpršilnika toplote v obliki obrnjenega V-ja, kar poleg zagotavljanja enakomerne porazdelitve toplote in aromatiziranja ščiti gorilnike pred maščobami, ki se nabirajo v odstranljivi predali.

S tem žarom lahko kuhamo na dva različna načina:

• Z uporabo tradicionalnega neposrednega kuhanja, hrano položimo neposredno nad vir toplote (običajno za vse jedi, ki ne zahtevajo več kot 20/30 minut kuhanja). • Z uporabo posrednega kuhanja, pri čemer se žar uporablja kot pečica.

Pred segrevanjem žara na 200°C z vklopom vseh gorilnikov. Ko dosežete želeno temperaturo, izklopite eno stran in tja postavite hrano, nato pa zaprite pokrov: na ta način boste dobili vroče zračne tokove z učinkom pečice.

Posredno kuhanje je idealno za pripravo zelo mastnih jedi (rebrca) ali velikih kosov mesa, ki zahtevajo več kot 20/25 minut kuhanja (celi piščanci ali purani, pečenka, cela riba).

 

Našli smo druge izdelke, ki vam bodo morda všeč!